Életrajz

Nagy László vagyok. 1981.  március 3-án születtem Székesfehérváron, Magyarországon.

A sportnak mindig nagy hagyománya volt a családomban, ami hozzájárult, hogy én is sportoló legyek. Ezért nagyon hálás vagyok szüleimnek. Édesapám profi kosárlabda-játékos volt, édesanyámnak pedig a sport volt a hobbija. Egy éves koromban költöztünk Szegedre, az öcsém, Levente már ott született. Ő is kézilabdázó, ő kapus. Kosárlabdázóként kezdtem a pályafutásomat, onnan tértem át a kézilabdára.

Iskolai versenyek miatt kezdtem kézilabdázni. Hamar a Pick Szeged ifjúsági csapatába kerültem. Kezdetben mindkét labdajátékot űztem és mindkettőben versenyeztem. 14 éves koromban New York-ba mehettem volna ösztöndíjjal kosárlabdázni, de nem éltem ezzel a lehetőséggel, a kézilabdát és a Pick Szegedet választottam. Ebben az évben csatlakoztam a szegedi felnőtt csapathoz. Három szezont játszottam a Pick Szeged felnőtt csapatával a NB I-ben, majd kaptam egy fantasztikus hírt. Az FC Barcelona érdeklődött irántam, szerettek volna leigazolni. Valero Rivera (Barcelona edzője) érkezett Magyarországra, Budapestre, hogy aláírjuk a szerződést.

2000 augusztusában érkeztem Barcelonába. Csapattársaim tárt karokkal fogadtak, segítettek a gyors beilleszkedésben. A sport mellett folytattam tanulmányaimat, és megszereztem a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán első diplomámat. Később nemzetközi marketing menedzser diplomát is szereztem a Kodolányi János Főiskolán.

Közben a magánéletemben is történtek változások hiszen 2007. június 20-án megszületett a lányom, Debora.

12 Barcelonában eltöltött év után 2012 júliusában a családommal együtt hazaérkeztem Magyarországra és öt éves szerződést kötöttem az MKB Veszprém KC csapatával, ahol nagy sikereket szeretnék elérni a hazai és nemzetközi porondon egyaránt. Szerződésemet késöbb meghosszabbítottam 2019 nyaráig.

Nagy László

Nagy László vagyok. 1981. március 3-án születtem Székesfehérváron, Magyarországon.

A sportnak mindig nagy hagyománya volt a családomban, ami hozzájárult, hogy én is sportoló legyek. Ezért nagyon hálás vagyok szüleimnek. Édesapám profi kosárlabda-játékos volt, édesanyámnak pedig a sport volt a hobbija.

Egy éves koromban költöztünk Szegedre, az öcsém, Levente már ott született. Ő is kézilabdázó, kapus.

Kosárlabdázóként kezdtem a pályafutásomat, onnan tértem át a kézilabdára....

elolvasom